يادداشت پايگاه خبري تحليلي پيرغار؛
هشتمين افطاري دولتهاي نهم و دهم با ولي امر مسلمين قطعاً ماندگارترين افطاري خواهد بود که تاکنون دولتها در انتهاي هشت سال مسئوليت خويش داشتهاند. افطاري آخر هيئت دولت با رهبر معظم انقلاب از ويژگيهايي برخوردار بود که هيچ سابقهاي را نميتوان براي آن در دولتهاي گذشته پيدا کرد. لذتي که از اين افطاري نصيب کابينه دهم شد، حقيقتاً وصفناپذير است، آنگونه که ميتواند منشأ انرژي متراکمي براي دولت يازدهم و انگيزه مضاعف براي کساني باشد که سنگر کابينه دهم را ترک و عرصه ديگري را براي خدمت برخواهند گزيد. رهبر معظم انقلاب در شرايطي عملکرد دولتهاي نهم و دهم را تحسينبرانگيز معرفي کردند که با توجه به برخي نارساييها در کشور، دشمنان بيروني و برخي عوامل مغرض يا ناآگاه داخلي، اين نارساييها و مشکلات را دستاويزي براي هجمه به دولت و ناديده گرفتن هشت سال تلاش خستگيناپذير او قرار داده بودند.
در چرايي اين تعريف و تحسينها، چند نکته وجود دارد که ميتواند هم عبرت براي دولتهاي آينده باشد و هم درس آموز براي نيروهاي دلسوز انقلاب که بعضاً تحت تأثير فضاي رسانهاي دشمن با نگاه سطحي به وضعيت جامعه و نقد قواي نظام به ويژه دستگاه اجرايي کشور، از دايره انصاف خارج شده و حاضر به ديدن برجستگيها و نکات مثبت و تلاش دولتها نيستند.
1- اولين سؤالي که مطرح است اين است که آيا اکنون که دولت دهم روزهاي پاياني خود را سپري ميکند، سخنان رهبر معظم انقلاب از سر دلجويي دولتمردان يا خداي نکرده خشنودي ظاهري آنها از اين سخنان پرمغز که کاملاً مخاطب آن مشخص است، مطرح ميشود يا اينکه اين تعريفها و تحسينها از يک پيشينه برخوردار است. دو نکته را نبايد فراموش کرد؛ اولاً در طول زعامت ولي امر مسلمين سراغ نداريم که معظمله سخني را در باب دولتمردان به جهت خوشايند کسي يا کساني بيان فرموده باشند چرا که در دولتهاي گذشته بارها ديده بوديم که ايشان ضمن حمايت از دولتها در طول دوره مسئوليتشان، در پايان اين دوره نيز به کلياتي بسنده و از تلاشهاي صورت گرفته تقدير ميکردند و بعضاً برخي مطالباتي که در آن دوره به آن عمل نشده بود را نيز به صورت ظريف متذکر ميشدند. ثانياً در اين دولت نيز بارها تقدير از تلاشهاي صورت گرفته را شاهد بودهايم اما آنچه بيش از همه در رد اين نگاه که تمجيد از دولت احمدينژاد از سر دلجويي يا خشنودي صورت گرفته ، ميتواند مورد توجه واقع شود، سخنان رهبر فرزانه انقلاب در آستانه انتخابات يازدهم ميباشد. پيش از برگزاري انتخابات، معظمله در سخناني در باب ويژگيهاي نامزدهاي رياست جمهوري تأکيد فرموده بودند که مردم شخصي را انتخاب کنند که تمام ويژگيهاي مثبت دولتهاي گذشته را داشته و فاقد ويژگيهاي منفي آنها باشد. اين سخن گوياي اين واقعيت است که دولت احمدينژاد در کنار برخي رفتارهاي ناصواب، داراي ويژگيهاي مثبت بسياري بود که شايد براي اولين بار بود که در اين دو دولت آنها را تجربه ميکرديم. ويژگيهايي که به هيچ وجه نبايد به فراموشي سپرده شوند که تلاش خستگيناپذير و کار بيمنت براي مردم از آن جمله ميباشد.
2- تحسين رهبر معظم انقلاب از دولتهاي نهم و دهم، هرچند تمجيد و تحسين از عملکردها و رفتارهاي مثبتي بود که اين دو دولت در طول مسئوليت هشت ساله خويش انجام داده است ولي بيش از تمجيد از دولت، معطوف کردن نگاه دولت آينده به ارزشها و مطلوبهايي است که همه دولتها بايد به آنها توجه داشته باشند. ايشان در واقع با اين تعريف و تمجيدها، منشوري را براي دولت جديد و دولتهاي آينده صادر کردند. بيان دو فراز از سفارش اميرالمؤمنين(ع) به فرزند عزيزشان امام حسن مجتبي(ع) مبني بر اينکه براي عبور از مسير سخت، طولاني و پرتلاطم دنيا به سوي قيامت توجه به 1- اندازهگيري و فراهم کردن توشه لازم براي اين مسير 2- سبک کردن بار خود در اين مسير است، در واقع راهبرد همه دولت ها را براي آينده ترسيم کردند. اينکه کار و تلاش خستگيناپذير و بيمنت براي مردم ميتواند توشه لازم را براي آخرت فراهم کند و عدم تعلق به مال دنيا و دست نيازيدن به اموال مردم در عين دسترسي به آنها و سادهزيستي و عدم توجه به زندگي اشرافي، ضمن آنکه ميتواند الگوي مناسبي براي جامعه باشد ميتواند يک دولتمرد را در مسير پاداش اخروي رهنمون نمايد. اين سخنان قطعاً تکليف و انتظار از دولت آينده را بيشتر ميکند. اينکه دولت آينده بايد بياعتنا به امتيازات و حتي خودداري از آسودگي و استراحت، با کار بيوقفه و شبانهروزي همچون دولتهاي نهم و دهم، مسير تلاش دولت احمدينژاد را طي کرده و حامل ارزشهاي مثبتي باشد که اين دو دولت بوده است.
3- نکته برجسته ديگر در سخنان رهبر معظم انقلاب در جمع دولتمردان، پافشاري به ارزشها و احساس شرم نکردن در بيان اهداف، انگيزهها و شيوههاي انقلابي در مجامع جهاني بود. چيزي که به کرات در طول اين هشت سال در بيان رئيس جمهور در مجامع بينالمللي شاهد بوديم. آنگونه که موجب عصبانيت دشمنان و خشنودي دوستداران انقلاب گرديده بود. ملت بزرگ ايران بارها در راهپيماييها و مناسبتها به صراحت اعلام کردهاند که از مواضع متناقض و غيرهمسو با شعارهاي انقلاب بيزارند و اگر مسئولي در جايي چنين مواضعي را اتخاذ ميکرد، با نگاه منفي به او مينگريستند. دولت احمدينژاد و شخص او نماينده شايستهاي براي طرح اين شعارها و مواضع انقلابي بود و به جز موارد اندکي که در يکي دو سال اخير شاهد آن بوديم و موجب عدم اقبال و بعضاً تقبيح مردم واقع شد، در همه اين سالها او نماينده شايستهاي براي نظام و انقلاب بود.
اين راهبرد يعني اينکه دولت آينده نيز همچون دو دولت نهم و دهم سزاوار است همين مسير درست را طي کرده و ذرهاي از اين شعارها که ميراث بزرگ امام راحل است، عقبنشيني نکند. آنچه امروز در سرنوشت «محمد مرسي» در مصر ديديم، حاصل عدم پافشاري او بر شعارهاي اصولي و انقلابي بود که مردم مصر از انقلاب خود انتظار داشتند و چنين رفتارهايي عاقبت خوبي را براي يک دولتمرد رقم نخواهد زد.
4- سخنان رهبر فرزانه انقلاب و تحسين دولتمردان از عملکرد هشت ساله، حاوي اين پيام براي آقاي روحاني رئيس جمهور منتخب دولت يازدهم نيز بود که ظرفيت مديريتي خوبي در اختيار دولت آينده قرار گرفته است و نبايد اين ظرفيت به بهانه برخي تنگنظريها خداي نکرده به فراموشي سپرده شود و بايد تلاش شود از اين ظرفيت براي پيشبرد برنامههاي آينده فارغ از رفتارهاي جناحي استفاده شود.
منبع خبر: جوان آنلاين